Partijen houden vertrouwen in wethouder Haverkamp

Wethouder Ronald Haverkamp tijdens de beeldvormende raadsvergadering over het masterplan Foto: RTV Arnhem

RHEDEN – De partijen die dinsdagavond voor het amendement stemden om scenario D uit te voeren, houden over het algemeen vertrouwen in wethouder Ronald Haverkamp. Het voorstel dat hij namens het college neerlegde sneuvelde en hij stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Desondanks verwachten de partijen wel dat de wethouder zijn werk doet en het raadsbesluit uitvoert.

“Ik heb heel veel vertrouwen”, zegt Tanco Frijlink van het CDA. “Hij mag blijven. Het politieke spel werkt ook zo.” Wat Thomas Eskes van GPRB en Erik Roumen van D66 betreft, mag de wethouder ook aanblijven. “Maar ik verwacht wel dat hij de opdracht van de gemeenteraad uitvoert”, zeggen zij allebei. Roumen: “Als hij daar moeite mee heeft, hoor ik dat graag. Dan moet hij daar zelf conclusies uit trekken.” Hendri Witteveen van de ChristenUnie sluit zich daar bij aan.

Roumen baalt er wel van dat hij donderdagmorgen in de krant moest lezen hoe wethouder Haverkamp over de haalbaarheid van bepaalde punten uit scenario D denkt. “Ik had het mooier gevonden als hij dat intern gedaan had.”

Raadsbesluit moet worden uitgevoerd

Roumen heeft dan ook wel een voorwaarde als er bedenkingen zijn bij de uitvoering van het scenario. “Ik wil dat het raadsbesluit uitgevoerd wordt. Als dat om technische redenen niet kan, hoor ik dat graag. Dan is het op basis van de inhoud en niet op basis van wel of niet willen.”

Alleen Yola Hopmans van de VVD, ook de partij van de wethouder, wil er niet teveel over zeggen. “Ronald en ik stonden dinsdagavond letterlijk en figuurlijk lijnrecht tegenover elkaar. Dat voelde voor ons allebei niet goed. Ik heb vanavond een gesprek met hem en dan bespreken we het.”

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem