Velp krijgt 9 luxe appartementen van 700.000 tot 1 miljoen euro

Velp krijgt 9 luxe appartementen Foto: Groot Nyvendaal
Velp krijgt 9 luxe appartementen Foto: Groot Nyvendaal

VELP – Aan de rand van Velp, vlak naast Rozendaal komt binnenkort een enorm appartementencomplex met negen luxe woningen. Wie interesse heeft moet een diepe portemonnee hebben. De prijzen variëren van 700.000 tot 1 miljoen euro.

De nieuwe appartementen op de hoek van de Rozendaalselaan en de Ringallee, waar voorheen zorgorganisatie Boriz zat, worden van ca. 120 tot 195 m2 groot. De verkoop start binnenkort.

Toch is niet iedereen blij met de nieuwe plannen. Op Facebook is een flinke discussie ontstaan over de nieuwe appartementen die de naam Groot Nyvendaal krijgen. Mensen vragen zich af waarom er niet goedkopere woningen worden gebouwd omdat daar veel meer behoefte aan is.

Vergunning

Volgens de makelaar zijn de vergunningen nog niet rond. “De gemeente neemt de tijd hiervoor”, aldus een medewerker van makelaar Assink.

Het project Groot Nyvendaal heeft samen met een ontwerpbesluit tot begin oktober ter inzage gelegen omdat de gemeente voornemens is om af te wijken van het bestemmingsplan en er zijn diverse zienswijzen zijn ingediend. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de vergunning verleend zal worden.

Zie ook: Overlast door zwervers in Velp

Velp krijgt 9 luxe appartementen – Foto: Studio Rheden

Wiardi Hoeve

Naast het pand Groot Nyvendaal komt ook een pand voor dementerende ouderen. Dit wordt momenteel opgeknapt. Zorgrésidence de Wiardi Hoeve krijgt 6 appartementen voor alleenstaanden en 4 voor echtparen. Dit wordt waarschijnlijk op 1 maart 2022 opgeleverd.

Velp krijgt 9 luxe appartementen – Foto: Studio Rheden

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: ‘We blijven tegen een oud vervallen pand aankijken. Komt Nyvendaal ooit?’
Zie ook: Overlast door zwervers in Velp
Zie ook: Velp krijgt 9 luxe appartementen van 700.000 tot 1 miljoen euro
Zie ook: Woningen Groot Nyvendaal Velp nog steeds niet verkocht
Zie ook: Buurtbewoners van Groot Nyvendaal krijgen geen gehoor bij gemeente
Zie ook: Miljoenencomplex in Velp opnieuw in de verkoop
Zie ook: Nog steeds weinig interesse in miljoenencomplex Nyvendaal