Het gemeentehuis van Rheden is dicht, en nu?

Het gemeentehuis in De Steeg op de dag van de verhuizing Foto: RTV Arnhem

– Het gemeentehuis in De Steeg is dicht. Vanaf nu moeten inwoners van Rheden de komende tweeënhalf jaar op andere plekken zijn als ze een gesprek met ambtenaren willen, een raadsvergadering bij willen wonen of een geboorte of overlijden aan willen geven.

Diverse afdelingen verhuisden sinds de zomer al naar andere plekken. Maar vrijdag was het dan echt de laatste dag dat inwoners in het gemeentehuis terecht konden. Daar was er geen ontkomen aan de verhuizing. Overal stonden stoelen, bakken en tafels klaar om opgehaald te worden door de verhuiswagen. Maar waar kun je als inwoner nu terecht voor je afspraak bij de gemeente?

Burgerzaken

Als je een geboorte of overlijden aan wilt geven, een uittreksel uit de burgerlijke stand nodig hebt of je rijbewijs of paspoort moet verlengen, kun je terecht in Velp en Dieren. Aan de Overtuin in Velp en op het Ericaplein in Dieren zijn servicecentra ingericht.

Bezoekadres

Tot en met 2024 kun je gewoon afspraken maken bij de gemeente. De ambtenaren en het college van burgemeester en wethouders zijn naar Velp verhuisd. Aan de President Kennedylaan 104-108 zit het tijdelijke gemeentehuis. Hier is de goederenontvangst, hebben klanten van werk en inkomen hun afspraak en wordt bezoek ontvangen.

Raadsvergaderingen

Het meest ingewikkeld zijn de komende jaren de raadsvergaderingen. Alle vergaderingen waar geen besluiten worden genomen zijn bij Hotel Avegoor in Ellecom. Dit zijn de zogenaamde voorbereidende vergaderingen, waar de gemeenteraadsleden vragen stellen en ingelicht worden over voorgenomen besluiten.

De vergaderingen waren wel besluiten worden genomen, zijn tijdelijk niet in de gemeente Rheden. De keuze is gevallen op Arnhem, waar gebruik gemaakt kan worden van de raadzaal in het stadhuis of de Statenzaal in het Provinciehuis.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem