Bewoners actief betrokken bij herinrichting Oranjebuurt Dieren

Bewoners in gesprek over de herinrichting van de buurt Foto: RTV Connect

– De bewoners van de Oranjebuurt in Dieren worden actief betrokken bij de herinrichting van hun buurt. Ze konden ideeën indienen om de buurt tussen station, Harderwijkerweg en de fabriek van Gazelle aan te pakken. Daarnaast konden ze woensdag op het Wilhelminaplein in gesprek met de projectleider.

“We hebben 316 reacties binnen gekregen”, zegt projectleider Paul Keulen. “Daar zijn we ontzettend blij mee”, vult wethouder Dorus Klomberg hem met een grote lach aan. De buurt zelf is ook blij met de mogelijkheden om mee te denken en maakt er graag gebruik van. Nog voor woensdagmorgen de koffie gezet was op het Wilhelminaplein, waren er al geïnteresseerden die van gedachten wisselden met Keulen.

Eén van hen is Gerard Jeurissen, die al 32 jaar in de buurt woont. Hij is blij met de mogelijkheid en heeft genoeg ideeën. “De snelheid in de wijk terugbrengen naar dertig kilometer per uur, want het is van tijd tot tijd een racebaan hier, maar ook mee denken over de ontsluiting naar het station.” Kuny Bouman hoopt op een nog groenere wijk waar je goed en veilig kunt fietsen, maar ook veilig met de auto kunt rijden.

Niet iedereen tevreden krijgen

Keulen is zich er van bewust dat niet iedereen blij zal zijn met het eindresultaat. “Uiteindelijk zullen we altijd te maken hebben met mensen die we tevreden stellen, maar we gaan uiteraard ook mensen teleurstellen in bepaalde keuzes die gemaakt gaan worden.”

Alle suggesties uit de buurt worden nu met de ideeën van de gemeente tot één plan gesmeed. “Daar gaan we een schetsontwerp van maken en dat wordt weer met de bewoners besproken”, zegt Keulen. Dat is gepland in het voorjaar van 2022. De eerste schop gaat begin 2023 de grond in.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Connect