Hamburgers met Red Bull, Max-taart en Verstappen-tompouce, deze ondernemers haken snel in

De wereldkampioen burger

– “Deze wereldkampioenburger geeft ons vleugels richting de kerst”, lacht René Ariëns van slagerij Sanders uit Wijchen maandag. Hij bedacht, nadat hij Max Verstappen zondag wereldkampioen Formule 1 zag worden, een hamburger waar Red Bull in zit. “Welk sausje er het beste bij past? Gewoon ketchup en dan MAXimaal genieten.”

De wereldkampioen burgers doen het maandag goed in Wijchen. Ze hebben dan ook een prominent plekje gekregen in de vitrine. “Mensen zijn er enthousiast over”, vertelt René terwijl hij druk in de weer is met het maken van de burger.

Het is overigens niet voor het eerst dat de slager een hamburger bedenkt met als ingrediënt een drankje. Deze zomer kwam hij al met de Bacardi Lemon Burger. Uiteraard geïnspireerd op de zomerhit ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon’. “We vinden het gewoon leuk in te spelen op de actualiteit”, legt hij uit.

Zie ook: Zomerhit over Bacardi Lemon leidt in Wijchen tot nieuwe hamburger

Maandag geen gebakdag, maar de ‘soesporters’ gaan hard

Dat Ariëns niet de enige is die zich heeft laten inspireren door de prestaties van de kersverse wereldkampioen Formule 1 blijkt wel als we rond het middaguur bellen met bakkerij Verba in Brakel. “We zijn hier allemaal fan van Max”, vertelt Christiaan van de Vegt enthousiast. Sinds middernacht is hij al in de weer. Eerst met brood bakken uiteraard, maar daarna met de oranje ‘soesporters’ en de speciale Max Verstappen-taart.

Afbeelding
De oranje ‘soesporters’ doen het goed. Foto: Bakkerij Verba

“Maandag is geen gebakdag”, zegt Christiaan. “Maar toch lopen de ‘soesporters’ al hard sinds we ze op Facebook hebben gezet. Ik denk dat er vandaag al zo’n honderd over de toonbank zijn gegaan.” Het zijn oranje slagroomsoesjes met daarop de zwart-wit geblokte finishvlag. Ook zaterdag verkocht de bakker ze al.

Op de speciale Max-taart die Christiaan ook nog bedacht, pronkt een foto van de kersverse wereldkampioen in de Formule 1. De taart is gevuld met vanillemousse en frambozen. Het idee bedacht Christiaan al vóór de allesbeslissende race van zondag. Maar Max moest het natuurlijk nog wel even doen voordat hij zijn plan ten uitvoer kon brengen. Deze week kunnen mensen nog in Brakel terecht voor de soesporters en de Verstappen-taart. Daarna is het niet langer Max die de klok slaat in de bakkerij, maar kerst.

Was-ie van de zomer maar kampioen geworden

Bij bakkerij Toebast in Hoevelaken bedacht Dennis Toebast de Max Verstappen-tompouce. Een oranje tompouce met bovenop een toef slagroom en een foto met daarop de twee rivalen: Verstappen en Lewis Hamilton. Ze werden zaterdag, nog voor de race dus, al verkocht. Vijfhonderd tompoucen vlogen de winkel uit. “Ik had er wel duizend kunnen verkopen”, zegt Dennis maandag. “Maar daarvoor kwamen we handjes tekort.”

Afbeelding
Dennis Toebast bedacht de Max Verstappen-tompouce. Foto: Bakkerij Toebast

De tompoucen worden overigens maandag niet meer verkocht. “We zitten middenin de kersttijd. Geen tijd meer voor oranje tompoucen dus. Was-ie van de zomer maar kampioen geworden”, verzucht Dennis. Voor volgend jaar, wanneer het WK voetbal rond deze tijd wordt gespeeld in Qatar, voorziet hij eenzelfde dilemma. “Daar moet ik nog even goed over nadenken, hoe we dat dan gaan doen. Ik zie het als een uitdaging.”