Goede voornemens volhouden? ‘Het is vooral hard werken’

Het is hard werken om je goede voornemens vol te houden Foto: Omroep Gelderland

– Gezonder eten en meer bewegen. Goede voornemens kennen we allemaal, maar niet iedereen houdt het lang vol. Bastiaan Janssen uit Wageningen lukt dat wel. Hij viel in de afgelopen drie jaar ruim dertig kilo af, door zichzelf dagelijks in het zweet te werken. Zijn geheim? Als stok achter de deur bouwde hij in zijn IT-Opleidingen bedrijf in Velp een eigen gym voor hem en zijn personeel.

“Dit doe ik iedere dag, dat zijn geen goede voornemens,” zegt Bastiaan terwijl hij met een van inspanning verwrongen gezicht voor de 12 keer 20 kilo uitstoot. “Dit zijn goede gewoontes, routines en daar wordt je stukje bij stukje beter van.”

Kijk hier hoe Bastiaan zich in het zweet werkt:

‘Als ik nog vijftig jaar zo leef, komt dat niet goed’

Het is hard werken om in shape te komen en te blijven, dat weet Bastiaan Janssen uit ervaring. Bastiaan bouwde in een schuur bij zijn bedrijf in Velp daarom zelfs een eigen gym, waar personal trainers hem en zijn personeel trainen. “Ik vond mezelf te zwaar worden. Iedere jaar kwam er toch een kilo, of twee kilo bij. Toen dacht ik: als ik nog vijftig jaar leef, dan komt dat niet goed. Dus je moet er wat aan doen om het onder controle te houden.”

“Bastiaan is heel wat kilo’s kwijt geraakt,” zegt personal trainer Dennis van Leeuwen van YourHealth Personal training, die is ingehuurd om Bastiaan en zijn personeel te trainen. “Hij is van 112 kilo naar 82 kilo gegaan. Hij heeft zelfs een sixpack kunnen creëren, geweldig.”

De personeelsleden mogen in de gym sporten wanneer ze willen. “Ik geloof erin dat wanneer je lekker in je vel zit, dat je ook je werk beter kunt doen.”

‘Je moet helemaal niks’

Overigens wordt niemand gedwongen om mee te doen. “Je moet helemaal niks,” zegt Bastiaan. “Maar we proberen het leuk te maken en te faciliteren dat mensen het samen gaan doen. Ik zeg altijd: sport is niet leuk, alleen het resultaat is leuk. Maar ik heb wel ontdekt dat als je het gewoon in je routines brengt en dat je het gewoon doet, dat je er stapje bij stapje beter van wordt.”

Doet u aan goede voornemens?