Drukke nieuwjaarsnacht voor brandweer Dieren

Brandweer Foto: Martin Slijper

– De brandweer in Dieren had het druk tijdens oud en nieuw. De brandweervrijwilligers moesten vijf keer uitrukken om vreugdevuren en andere kleine brandjes te blussen. Met de tankautospuit zijn buitenbranden geblust aan de Lindelaan, Geitenbergerweg, Obrechtlaan en Julius Röntgenlaan in Dieren en aan de Zutphensestraatweg in Ellecom.

Ook moesten de brandweervrijwilligers met de hoogwerker voor ondersteuning aan de collega’s van Ambulancezorg Gelderland-Midden naar Doesburg.

Velp
Op oudejaarsdag moest de brandweer in Velp twee keer uitrukken. De 1ste melding betrof een kat in nood aan de Hertogstraat te Velp. Ter plaatste bleek de kat alweer in de woning te zijn en konden ze weer huiswaarts keren. Bij de tweede melding ging het om een buitenbrand in Arnhem. Toen de brandweer van Velp ter plaatse was bleek dat de brand al was geblust door de eenheid van de politie Arnhem-Noord. In 2021 moest brandweer Velp in totaal 202 keer uitrukken.

Rheden
In Rheden was het vrij rustig dit jaar. Daar hoefde de brandweervoertuigen niet uit te rukken. In 2021 moest brandweer Rheden slechts 91 keer uitrukken.

Burgemeester Carol van Eert laat weten blij te zijn met de inzet van de hulpdiensten in de gemeente Rheden; “Dank aan alle hulpdiensten die vannacht actief zijn geweest. Gelukkig in gemeente Rheden geen echt nare dingen gebeurd. Wel alle mannen en vrouwen paraat geweest en ingezet. Hulde! Op naar een veilig en gezond 2022!”

Afbeelding
Brandweer Dieren Foto: Brandweer Dieren

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden