Vrouw zegt sorry voor drol op stoep: ‘Lucht is nu geklaard’

De vrouw doet haar behoefte naast de ingang van De Waag. Foto: De Waag

– Eigenaar Roy Kappert van restaurant De Waag in Doesburg heeft excuses gekregen van de vrouw die eerder deze week op de stoep van zijn zaak poepte. “Daarmee is bij deze de lucht geklaard”, laat hij weten.

Het was een bijzondere week voor de Doesburgse ondernemer. “Ik ben normaal heel nuchter en positief”, vertelt hij. “Maar dit heeft mij echt wel wat gedaan. Ik had nooit verwacht dat zoiets kleins zo groot kon worden. Het is door alle media opgepakt, dus poep en pies blijkt interessant.”

Vrouw belde naar de zaak

Al die aandacht, in de vorm van veel reacties op social media, heeft de vrouw in kwestie blijkbaar ook wat gedaan. Ze belde naar de zaak om haar excuses te maken. “Ik heb haar zelf niet aan de telefoon gehad, maar mijn medewerkster heeft haar gesproken. Die vrouw had eigenlijk ook niet overzien wat dit teweeg heeft gebracht.”

Dit heeft een grote bak ellende gegeven

“Ik ben eigenlijk heel blij dat ze haar excuses heeft aangeboden. Dit heeft een grote bak ellende gegeven en dit had ik nooit verwacht”, vertelt hij, duidelijk aangedaan door wat er deze week allemaal op hem afkwam.

Negatieve reacties op social media

Niet alleen de poepende vrouw, maar ook Kappert zelf heeft namelijk te maken gehad met veel negatieve reacties. “Het heeft me zoveel gedaan, wat mensen allemaal over me schrijven. Ik ben zelfs als NSB’er neergezet. Ja jongens, in wat voor maatschappij leven wij hier eigenlijk? Zoveel van die reacties zijn zo maar uit de lucht gegrepen. Mensen kennen het verhaal niet eens.”

Zie ook: Poepincident in Doesburg maakt veel los: ‘Bij iemand voor de deur kakken is niet normaal’

Met de spijtbetuiging van de vrouw heeft Kappert toch het idee dat hij gelijk heeft gekregen. “Al gaat het daar natuurlijk niet om. Maar het was gewoon onbehoorlijk gedrag.” Spijt heeft de horecaondernemer dan ook niet. “Ik heb altijd geleerd: nee is nee. Accepteren en weer doorgaan. Maar in dit geval was ‘nee’ een drol voor je gevel. Ik heb er dus geen spijt van. Ik zou de volgende keer misschien wel wat voorzichter zijn met het posten op social media. Het brengt heel wat teweeg en het maakt je ook heel kwetsbaar.”

Openbare toiletten

Kappert is wel blij dat dit incident de discussie over openbare toiletten weer heeft aangezwengeld. “Ik weet wel dat de gemeente een paar locaties heeft aangewezen om te kijken of er iets mogelijk is, maar je zit ook met de binnenstadbewoners die geen openbaar toilet voor hun huis willen. Doesburg heeft een klein centrum, waarin zowel de bewoner als de toerist zich beweegt.”

Bij De Waag kunnen mensen – als het restaurant gewoon open is – altijd terecht voor een toiletbezoek. “Natuurlijk zien we het liefst dat ze dan ook wat bij ons komen eten, want daarvoor ben je ondernemer.”

Nog een keer de beelden van de poepende vrouw:

Zie ook: Vrouw poept naast ingang van restaurant: ‘Ze had schijt aan de coronaregels’