Training ‘Samen Dementievriendelijk’ voor Rhedenaren

Netwerkdementie Arnhem Foto: Gemeente Rheden

– De gemeente Rheden biedt een training ‘Samen Dementievriendelijk’ aan. Deze wordt onder andere georganiseerd in samenwerking met ‘Netwerk Dementie Arnhem’. De training is, als de coronamaatregelen het toelaten, op donderdag 20 januari 2022. Maar er komen ook online trainingen.

Hoe herken je geheugenproblemen en dementie en hoe ga je daarmee om? Dat zijn vragen die in deze training zeker aan de orde komen.

Wat is dementie?
Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziekten. De ziekte van Alzheimer is de bekendste. Bij dementie verwerken de hersenen informatie niet meer goed. Dit komt doordat de zenuwcellen en/of de verbinding tussen de zenuwcellen kapotgaan. Een op de vijf mensen krijgt dementie. Hoe ouder, hoe groter de kans op dementie.

Als de maatregelen het toelaten, is het mogelijk om op 20 januari de training te volgen op een locatie in de gemeente Rheden. Ook zullen er online trainingen worden ingepland. Aanmelden kan hier.

Zie ook: Netwerk Dementie Arnhem.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden