Wie vertegenwoordigt D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen?

D66 Rheden Foto: D66 Rheden

– De gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen er weer aan. D66 Rheden heeft weer een kandidatenlijst samengesteld met veel ervaring. Ze komen vanuit verschillende beroepsgroepen, man, vrouw, andere levensfasen en goed over de gemeente verdeeld. Momenteel heeft de partij 3 zetels in de raad en neemt deel aan de coalitie.

De lijsttrekker in 2022 is Erik Roumen, tevens de huidige fractievoorzitter van de fractie. Met zijn kennis en politiek gevoel een ervaren kracht, het is wel zijn debuut als lijsttrekker.

De nummer 2 staat Rosanna Huertas Mulckhuyse. Ze loopt al jaren met de fractie mee in verschillende rollen. Ze is goed op de hoogte van de landelijke lijnen.

Op plek 3 staat een nieuw gezicht. Daan Appels is bekend als oud voorzitter van een voetbalclub in Velp. De ervaring als vrijwilliger met zijn communicatie achtergrond maakt hem, volgens D66 een echte aanwinst.

De nummer 4 is Ties Kuijpers. Ties woont sinds kort in Dieren. In het verleden is hij al actief geweest voor D66 in andere gemeenten.

Op nummer 5 staat Egbert Timmer, voormalig bestuurder van de belangenvereniging Laag-Soeren. Met zijn ervaring als interim professional weet hij zich dossiers snel eigen te maken.

Lijstduwers
Lijstduwers zijn ere lid Ada Spaargaren, (kandidaat/huidig) wethouder Dorus Klomberg en vertrekkend raadslid Krista den Hertog.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden