Gemeente Rheden roept inwoners op overlast te melden met Fixi-app

Fixi Foto: Fixi

– Is er een lantaarnpaal stuk? Zorgt een losse stoeptegel voor onveilige situaties? Deze en andere meldingen in de openbare ruimte kunnen Rhedenaren vanaf nu heel simpel doen via de website of met de Fixi-app op de smartphone.

Meldingen doen gaat vanaf nu een stuk gemakkelijker. Melders zien in de app een kaartje van de omgeving en kunnen hierop gemakkelijk aangeven om welke plek het gaat. Ook is er heel snel te zien of de melding al is gedaan, en of er andere meldingen zijn in de omgeving. Melders kunnen de omschrijving invullen, eventueel een foto uploaden en de melding is gedaan.

Ook de voortgang is goed te volgen via Fixi. De melder wordt op de hoogte gehouden over de afhandeling van zijn melding, maar kan dit ook gemakkelijk zelf zien.

Ook voor de medewerkers van de gemeente Rheden heeft het werken met Fixi veel voordelen. Zowel de medewerkers van het Klant Contactcentrum als de handhavers hebben een beter overzicht van de meldingen en de voortgang. Zo kunnen ook zij inwoners beter en sneller helpen.

Natuurlijk kunnen Rhedenaren nog steeds de gemeente bellen als ze een melding willen doen. Medewerkers van het Klant Contact Center registeren de melding dan zelf in Fixi.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden