Kasteel Middachten en Kasteel Rosendael genomineerd voor mooiste kasteel

Kasteel Rosendael Foto: Studio Rheden

– Kasteel Middachten in De Steeg en Kasteel Rosendael in Rozendaal zijn genomineerd op de lijst van de 50 allermooiste kastelen van Nederland van de ANWB. Een prestatie want Nederland telt nog ongeveer 550 kastelen.

Om te winnen hebben Kasteel Middachten in De Steeg en Kasteel Rosendael in Rozendaal veel stemmen nodig. En daarom vraagt Studio Rheden ook u hulp om te stemmen.

Er zijn vier belangrijke criteria voor de nominatie: Middeleeuwse oorsprong, (gedeeltelijk) zichtbare slotgracht, ophaalbrug, torens en versterkte muren, Rijksmonument en (regelmatig) geopend voor bezoek (niet alleen de tuinen).

Stemmen

Breng via onderstaande link uw stem uit en stem op het mooiste kasteel. Door te stemmen, maakt u ook kans op een exemplaar van het nieuwe boek ‘De allermooiste kastelen van Nederland‘. Stemmen kan HIER tot 6 maart. Op 6 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Afbeelding
Kasteel Middachten Foto: Studio Rheden

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden