Bibliotheek Veluwezoom zoekt vrijwilligers Digisterker

bibliotheek Foto: Pixabay

– Onze overheid rekent erop dat burgers veel digitale kennis en kunde hebben. Maar niet iedereen beschikt hier in voldoende mate over. De Bibliotheek biedt daarom enkele keren per jaar de cursus Digisterker aan.

Maar dit kan niet zonder de inzet van vrijwilligers. Daar zoekt de bibliotheek mensen die andere weer willen helpen om vaardiger te worden met de overheidswebsites en zo een bijdrage leveren aan het vergroten van hun zelfvertrouwen?

Samen met een bibliotheekmedewerker help je als vrijwilliger de cursisten een DigiD aan te vragen en veilig te gebruiken, informatie te vinden op overheidswebsites en zorgwebsites en je helpt ze bij het aanvragen van toeslagen. Je volgt daarbij het lesprogramma van Digisterker.

Digisterker bestaat steeds uit 4 bijeenkomsten (12 uur per maand) en wordt gegeven op verschillende locaties in de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden