Politie houdt grote alcohol- en snelheidscontrole

Alcohol controle Foto: Politie Velp

– De politie is automobilisten al een week lang regelmatig aan het controleren in de gemeente Rheden. Vrijdagavond werd door de politie in Velp een grote alcohol- en snelheidscontrole gehouden op de Arnhemsestraatweg / Velperweg in Velp na aanleiding van klachten.

Volgens de politie zijn ongeveer 75 blaastesten afgenomen waarbij er niemand te veel had gedronken. Wel zijn er zeven bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid (tussen de 65 en 80 km/u) terwijl daar de maximale snelheid maar 50 is.

Afgelopen woensdag werd een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg N786, dit is de kanaalweg tussen Eerbeek en Dieren. Hoeveel automobilisten daar zijn bekeurd is niet bekend.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden