Rheden helpt inwoners met een laag inkomen met keuzetool energie

Gebruik deze tips om thuis energie te besparen Foto: Pexels

– De gemeente Rheden heeft een vergelijkingssite voor energie laten maken. Op deze nieuwe website kunnen Rhedenaren een vergelijking maken tussen uw huidige leverancier en het aanbod van één van de energieleveranciers waarmee Rheden speciale afspraken heeft gemaakt. En als dat voordeliger blijkt te zijn is overstappen eenvoudig.

Rheden: “Armoede en schulden zijn een groeiend probleem in Nederland. Daar komt bij dat de prijzen van energie op dit moment hard stijgen. Overstappen naar een andere leverancier, of toch blijven zitten, kiezen voor een variabel of een vast contract…. wat is wanneer de beste keuze? De gemeente helpt inwoners met een smalle beurs de meest optimale keuze voor hun situatie te maken.”

“Soms is je huidige contract de beste optie. Maar het kan ook zijn dat je met overstappen voordeliger uit bent. In deze tijd, dat energieprijzen de pan uitrijzen, helpt Gezondverzekerd.nl – onze inwoners om te bekijken of zij bij hun huidige leverancier nog op hun plek zitten of dat overstappen gunstiger is”, aldus wethouder Gea Hofstede.

Gezond verzekerd
Voor de meeste inwoners met een vast energiecontract geldt dat ze deze het beste kunnen aanhouden. Maar vooral voor mensen met een variabel energiecontract kan het beter zijn om over te stappen van leverancier. En ook daar helpt Gezondverzekerd.nl bij. Op de site www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie staat een aanbod van goedkopere energiecontracten van een aantal geselecteerde energieleveranciers. Inwoners kunnen hiermee niet alleen geld besparen, maar worden ook direct geaccepteerd en betalen geen borg.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden