Komend weekend Nationale Tuinvogeltelling 2022

Vogels Foto: Pixabay

– Komend weekend vindt weer de jaarlijks tuinvogeltelling plaats. Ook Rhedenaren kunnen weer meedoen door een half uurtje alle vogels te tellen die uw tuin of balkon bezoeken. Het tijdstip waarop u telt, bepaalt u zelf, maar tellen aan begin van de dag is aan te bevelen. Vorig jaar deden maar liefst 200.000 mensen mee aan de telling.

Meedoen op 28, 29 & 30 januari is niet alleen leuk maar ook belangrijk, want uw ingestuurde gegevens worden gebruikt door de Vogelbescherming om een beter beeld te krijgen van de aanwezigheid en verspreiding van vogels in Nederland.

Op de speciale website www.tuinvogeltelling.nl staat hoe u precies moet tellen. In een instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe je nou precies moet tellen. Ook kunt u hier een online vogelgids openen waarin de verschillende soorten tuinvogels staan omschreven, met afbeelding en met geluid. Daarnaast kan ook een tuinvogel app gedownload worden.

De huismus de meest getelde
In 2021 heeft de huismus gewonnen met 514.993 tellingen. Zo won de mus het vierde jaar op rij. Op de tweede plaats stond de koolmees en op nummer drie de pimpelmees.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden