Lideweij helpt mensen tot rust te komen door te wandelen in het bos

Bosgids Lideweij Bosman. Foto: Omroep Gelderland

– Het is iets wat iedereen van tijd tot tijd moet doen: tot rust komen. Lideweij Bosman heeft daar haar werk van gemaakt. Op Hawaii ontdekte ze pas echt wat ’tot rust komen’ is. Ze schreef er een boek over.

In het Omroep Gelderland-programma I Love De Achterhoek gaan presentatoren Frans Miggelbrink en Willem te Molder met Bosman op pad om de rust te vinden. “Jullie gaan met mij op een trip”, vertelt de bosgids op de Gelderse Veluwe. “Ik neem een aantal elementen mee uit de Hawaiiaanse cultuur, die ons kunnen helpen.”

Kijk hoe Frans en Willem met Lideweij tot rust komen in het bos.

Begin bij jezelf

Het helpt om de natuur in te gaan, zegt Bosman. Maar het belangrijkste is om bij jezelf te beginnen. “Je moet veel meer kijken naar wat er speelt in jezelf. Niet meteen naar een coach of iets gaan die je kan helpen, maar goed kijken of je het antwoord uit jezelf kan halen. In de natuur zijn kan daarbij helpen.”

Zelf gaat ze graag naar een waterbron op de Veluwe. Daar loopt ze dan op blote voeten door het water. “Dan kan je alles wat je dwars zit uit je laten stromen. Dat is het doel van in het water zijn.”

Bekijk hieronder de hele uitzending van I Love De Achterhoek.