Renovatie Openluchttheater in Velp

Pinkenberg Foto: Studio Rheden

– De gemeenteraad heeft afgelopen week besloten extra geld beschikbaar te stellen voor de renovatie van De Pinkenberg in Velp. Dit zorgt er voor dat er de komende jaren in dit mooie openluchttheater weer voorstellingen gehouden kunnen worden voor zowel jong als oud.

Tijdens de eerste fase van de renovatie van het theater zijn het sanitair en de elektriciteit al aangepakt. De bedoeling was om direct daarna in een tweede fase de tribune en het podium te vervangen.

Maar bij de aanbesteding bleek het beschikbare budget niet voldoende te zijn om deze werkzaamheden uit te voeren. Dit komt onder andere omdat het theater in een beschermd natuurgebied ligt, het zogenaamde Natura 2000-gebied. Daardoor zijn er veel beperkingen als het gaat om materiaalgebruik.

Ook mag er maar in een bepaalde tijd van het jaar werkzaamheden uitgevoerd worden in verband met de aanwezige flora en fauna. Ook de prijzen voor materialen zijn de afgelopen tijd sterk gestegen. Door het verhogen van het budget met 183.000 euro is er nu in totaal voor de fases 1 en 2 483.000 euro beschikbaar en kan er opnieuw een aanbesteding voor de tweede fase plaatsvinden. De gemeente Rozendaal betaalt voor een bedrag van 75.000 euro mee aan deze renovatie.

Afbeelding
Pinkenberg Foto: Studio Rheden

Ingang Openluchttheater

Steeds meer mensen komen met de auto naar het openluchttheater. Bezoekers parkeren vaak op de (nieuwe) parkeerplaats tussen de complexen van voetbalverenigingen VVO en DVOV/SC Veluwezoom. Vandaar lopen zij naar de ingang van het theater, meestal over het terrein van genoemde sportclubs. Dit is geen ideale situatie vinden de verenigingen. Daarom heeft VVO verzocht de ingang van het openluchttheater te verplaatsen naar de achterzijde. Afgesproken is dat de mogelijkheid voor verplaatsing bekeken wordt bij de verdere uitwerking van de renovatieplannen.

Wethouder Dorus Klomberg: “Het openluchttheater ligt op een prachtige plek in de natuur, maar dat brengt wel extra kosten met zich mee. Het is fijn dat de raad heeft ingestemd met het verhogen van het krediet. Zo kunnen we ons openluchttheater in standhouden en kan het cultuurbedrijf RIQQ daar de komende jaren mooie voorstellingen exploiteren. Bij de uitwerking van de plannen gaan we zeker kijken of we aan het verzoek van VVO tegemoet kunnen komen”.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden