Campagne gemeenteraadsverkiezingen Rheden van start

Gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Rheden

– Gemeente Rheden heeft vrijdag 4 februari officieel de kandidatenlijsten vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022. In aanwezigheid van de burgemeester Carol van Eert en de lijsttrekkers zijn de kandidatenlijsten en de lijstnummering officieel vastgesteld.

Acht partijen

In de gemeente Rheden doen deze keer acht partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, dat zijn: VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks, Groep Pieper-Rook/Burgerbelangen (GPR/B), ChristenUnie en de Volkspartij Politiek Rheden. In totaal doen 118 kandidaten mee waarop gestemd kan worden.

Hoe, wanneer en waar inwoners kunnen stemmen is hier na te lezen.

Op de foto de lijsttrekkers v.l.n.r.: Hendri Witteveen (CU), Marc Budel (CDA), Gea Hofstede (PvdA), Erik Roumen (D66), Yola Hopmans (VVD), Theo Kooijmans (Volkspartij Politiek Rheden), Tim Endeveld (GroenLinks), Thomas Eskens (GPR Burgerbelangen).

De gemeente Rheden heeft inmiddels verkiezingsborden in alle dorpen geplaatst.

Verkiezingsbord – Foto: Martin Slijper

Op het grote verkiezingsbord, bij nieuwe entree van Rheden, zijn al aanplakbiljetten van GPR Burgerbelangen te zien.

Verkiezingsbord – Foto: Martin Slijper

Dat de strijd hevig zal worden is al duidelijk. Zover bekend zullen PvdA, VVD, ChristenUnie en GPRB 30 kleine aankondigingsborden voor de verkiezingen plaatsen (aan lantaarnpalen) in de gemeente van 7 februari tot en met 16 maart 2022.