Giften niet direct meer gevolg voor bijstandsuitkering

Euro. Foto: Pixabay

– Inwoners met een bijstandsuitkering mogen voortaan tot 1.200 euro aan giften ontvangen. Deze giften hebben geen invloed op hun uitkering. Dat hebben de colleges van B&W van Rheden en Rozendaal met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2021 besloten.

Er geldt alleen nog maar een meldplicht als de giften boven die 1.200 euro op jaarbasis uitkomen. Alle inwoners in de gemeenten Rheden en Rozendaal met een bijstandsuitkering krijgen hierover in februari via een nieuwsbrief nog meer informatie.

Wethouder Gea Hofstede: “Voor inwoners met een bijstandsuitkering is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe fijn is het dan als iemand je af en toe iets toeschuift of je boodschappen betaalt. Zo kunnen we elkaar helpen om het leven wat mooier te maken.”