Oerrr organiseert ‘Diersporen’ tocht op de Veluwezoom

Diersporen zoeken op de Veluwe Foto: Jeroen Gommers

– Oerrr, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten organiseert op zondagmiddag 13 februari een tocht over de Veluwezoom. Oerrr gaat dan met kinderen van 8 tot 12 jaar op zoek naar de sporen van de dieren die er leven.

Natuurmonumenten: “In Nationaal Park Veluwezoom leven veel dieren. Je ziet ze alleen niet altijd. Als je meer van de sporen van dieren weet, zie je steeds meer welke dieren wonen in het bos. Het leuke van sporen is dat ze een verhaal vertellen. Ze geven informatie over de manier waarop een dier een terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart of bijvoorbeeld zijn nest bouwt. Je moet bij diersporen denken aan pootafdrukken, vraatsporen, schraapsporen, woonplekken, uitwerpselen, veren, haren en botten. ”

De grootste variatie diersporen is volgens Oerrr waar te nemen in de lente, zomer en vroege herfst. Kijk voor meer informatie op Natuurmonumenten.nl.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden