Door kwajongensstreek brand winkel bijna af

Winkelrek Foto: Politie

– Drie 13 jarige jongens hebben geprobeerd een winkel in brand te zetten. Ze vonden het spannend om een prijskaartje in een winkel in de Hoofdstraat in de brand te steken en daarna weg te lopen. Maar dat liep helemaal verkeerd af.

Gelukkig werd de brand op tijd ontdekt. Het restant van de ‘kwajongensstreek’ is een gesmeuld kledingrek. Medewerkers van Blokker hebben de brand kunnen blussen waardoor veel erger is voorkomen. De schade loopt echter in de duizenden euro’s.

De jongens hebben zich bij de winkel en politie gemeld en waren erg geschrokken van de gevolgen en de gevolgen die het kon hebben als er niet op tijd was geblust. De officier van Justitie zal bepalen wat er met deze jongens gaat gebeuren, ze kunnen worden doorverwezen naar bureau HALT of ze moeten naar een rechter.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden