Een op de drie huizen in Rozendaal is verduurzaamd

Steeds meer mensen laten zonnepanelen installeren. Foto: Pixabay

– In Rozendaal zijn de afgelopen drie jaar flinke stappen voorwaarts gezet op weg naar een energieneutraal Rozendaal in 2050. Eén op de drie huizen is in de afgelopen jaren verduurzaamd in de vorm van zonnepanelen, HR++-glas, muur-, dak- of vloerisolatie.

De resultaten staan vermeld in een rapportage over de uitvoeringsagenda energietransitie 2019-2021. Uit die rapportage blijkt dat door een groot aantal inwoners de handen uit de mouwen is gestoken, zo schrijft Anton Logemann, Wethouder energietransitie.

“Ik noem een paar resultaten: 258 woningeigenaren maakten gebruik gemaakt van de subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepanelen, HR++-glas of muur-, dak- of vloerisolatie. Dit betekent dat in 36 van de 42 straten in Rozendaal woningen zijn verduurzaamd. Een deel van deze inwoners maakte gebruik van de collectieve inkoopactie “Winst uit je Woning” die we als gemeente hebben georganiseerd. En inmiddels zijn er ook negen woningeigenaren die gebruikmaken van de toekomstbestendig wonen lening.

Energiecoach Bart Poel heeft 40 één-op-één gesprekken gevoerd met bewoners over de verduurzamingsmogelijkheden van hun woningen. Daarnaast zijn er tientallen bezoekers geweest bij informatieavonden die we de afgelopen jaren hebben georganiseerd. Met deze resultaten kunnen we niet anders concluderen dan dat we goed ‘op koers liggen’ met de verduurzaming van de Rozendaalse woningen. ”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden