Verkeersveiligheid Oranjeweg Rheden wordt eindelijk aangepakt

Oranjeweg  Foto: Gemeente Rheden

– Buurtbewoners klagen al heel veel jaren over de veiligheid van de Oranjeweg in Rheden. De racebaan van de automobilisten is een doorn in het oog van veel Rhedenaren. Buurtbewoners hebben geluk, want de riolering moet in 2023 worden vervangen. Daarom wordt er meteen naar de herinrichting gekeken.

Dit gaat alleen om het gedeelte vanaf de rotonde Arnhemsestraatweg tot aan de Buurtweg nabij de Dekamarkt.

Rhedenaren konden de afgelopen periode hun zorgpunten, wensen en ideeën kenbaar maken via de website Oranjewegbuurtmee.nl aan de gemeente. Naar aanleiding daarvan wordt nu een concept schetsontwerp gemaakt van de weg.

Verkeersveiligheid
Fons Rengers, Olivier Maréschal, en actievoerder van het eerste uur, Ron Baars hebben wethouder Gea Hofstede donderdag bijgepraat over de Oranjeweg.

Wethouder Gea Hofstede van mobiliteit: “Door de geplande onderhoudswerkzaamheden kan en moet ook de verkeersveiligheid op een aantal punten verbeterd worden.”

Volgens Ron Baars is het “hoog tijd dat de Oranjeweg aangepakt gaat worden. Er zijn bomen en struiken die het zicht belemmeren, fietsstroken zijn op sommige punten te smal en kruispunten zijn onoverzichtelijk en gevaarlijk! De weg moet anders ingericht worden zodat bestuurders niet meer zo hard kunnen rijden.”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden