Posbank nog zeker hele dag dicht, Hoge Veluwe beperkt toegankelijk

De Posbank blijft gesloten om stormschade en veiligheid Foto: ANP

– De toegangswegen naar natuurgebied de Posbank aan de Veluwezoom blijven in elk geval zondag nog de hele dag gesloten. Volgens de gemeente Rheden is het gebied te gevaarlijk, omdat er veel takken en boomkruinen loshangen, terwijl het opnieuw hard gaat waaien. De gemeente probeert de ravage zo snel mogelijk op te ruimen.

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de verharde wegen en fietspaden zondag weer toegankelijk. Voor andere paden duurt het nog een paar dagen voor alle stormschade weer is opgeruimd, aldus het park.

Staatsbosbeheer waarschuwt wandelaars en fietsers eveneens om zondag niet naar het bos te gaan. Boswachters inspecteren dit weekeinde hoeveel schade is aangericht. Veel bomen en takken hebben nog maar een kleine windstoot nodig om alsnog te breken en te vallen. De boswachters beslissen de komende dagen of voorgenomen excursies en andere activiteiten kunnen doorgaan. Ingeschreven deelnemers krijgen daar bericht van, aldus Staatsbosbeheer.

De natuurbeheerder zegt dat meer open gebieden, zoals duinen, heide en polders, wel veilig te bezoeken zijn.