Pas 100 lammetjes geboren, maar adopteren is al mogelijk

Schaapskudde Foto: Twitter

– Het eerste lammetje van 2022 kwam 31 januari al ter wereld in de Rhedense Schaapskooi. Maar het lammeren duurt nog tot begin maart. De lammerteller staat nu al op 100 lammeren. En de komende twee weken worden tijdens de bevallingsmarathon nog veel meer lammetjes verwacht.

Na de geboorte staan de lammetjes (meestal 1 of 2 per ooi) met hun moeder een tijdje apart in de kapschuur in een eigen lammerhok. Zo kunnen ze aan elkaar wennen en aansterken voor ze weer terug gaan naar de kudde op Nationaal Park Veluwezoom.

Adopteren is weer mogelijk

Bezoekers zijn pas vanaf zaterdag 26 februari weer welkom bij de Rhedense schaapskudde, die al bijna 60 jaar bestaat, om een lammetje te adopteren. Het is nu al mogelijk om online een lammetje uit te zoeken en symbolisch te adopteren via adoptie.schaapskudde.nl.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden