Was er verwarring rondom verbodsborden naar de Posbank?

Verbodsborden Posbank Foto: Still Raadsvergadering Rheden

– Door de storm van afgelopen weekend werd de Posbank helemaal afgesloten voor verkeer. Volgens de VVD een verstandig besluit. Maar ondanks de afsluiting en de verbodsborden die er stonden zijn veel mensen wel de Posbank op gegaan wat weer gevaarlijke situaties opleverde.

Omdat borden aan de zijkant van de weg niet erg duidelijk waren zijn veel mensen toch langs de borden richting de Posbank gereden. Daarna meldde Omroep Gelderland

Naar aanleiding hiervan wilde de VVD weten of er daadwerkelijk verwarring is ontstaan bij bezoekers omdat het niet duidelijk was of wegen volledig waren afgesloten.

Volgens Carol van Eert, burgemeester van de gemeente Rheden, waren de borden erg duidelijk. De dranghekken worden altijd midden op de weg geplaatst, maar in een aantal gevallen zijn ze aan de kant gezet door mensen die vonden dat ze toch konden doorrijden naar de Posbank. Ook zijn de dranghekken een aantal keren door de wind verplaatst en daarna aan de zijkant van de weg geplaatst. Maar er zijn ook veel waarschuwingen gegeven door diverse instanties.

Er zijn ongeveer 60 auto’s op alle toegangswegen teruggestuurd door de mensen die daar bezig waren de schade op te ruimen.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden