Ons Raadhuis uit Velp wil 45.000 extra subsidie per jaar

Ons Raadhuis Foto: Martin Slijper

– Ons Raadhuis krijgt per jaar 80.000 euro subsidie van de gemeente Rheden. Maar de stichting komt veel geld te kort om door te gaan op de huidige manier. De begroting is namelijk 180.000 euro. Naast de subsidie betalen leden jaarlijks een eigen bijdrage van 30.000 euro voor alle activiteiten en de overige 70.000 euro komt van fondsen.

Maar steeds meer fondsen stoppen met de financiering van Ons Raadhuis. Die gaan steeds vaker andere doelen ondersteunen zoals voedselbanken. Hierdoor komt Ons Raadhuis volgend jaar structureel heel veel geld te kort.

Naast de 80.000 euro subsidie van de gemeente en de 30.000 euro van de leden moet de stichting vanaf volgend jaar per jaar 70.000 euro ergens anders vandaan halen. De Stichting hoopt volgend jaar nog op 25.000 euro van fondsen.

En daarom vraagt Ons Raadhuis aan de gemeente Rheden nu een extra jaarlijkse bijdrage van 45.000 euro om op de huidige manier door te kunnen gaan. Ons Raadhuis krijgt geen subsidie van gemeente Rozendaal. Ons Raadhuis heeft twee grote kostenposten, dit zijn huisvesting en 1.5 fte professionele parttimers.

Afbeelding
Ons Raadhuis Foto: Martin Slijper

Ons Raadhuis in de Pastorie van de kerk in de Emmastraat in Velp is een stichting waar 250 deelnemers per week langs komen die 3.60 euro per activiteit betalen. Dit zijn vaak zelfstandig wonende ouderen. Die maken daar gebruik van diverse activiteiten zoals: schilderen, lezen, yoga, bewegen, samen koken, borrel uurtje, eenzaamheid bestrijding en digitalisering.

Vaak komen deze mensen gemiddeld drie keer per week. Hoeveel verschillende mensen gebruik maken van Ons Raadhuis, dat in maart 6 jaar bestaat, kon een woordvoerder niet aangeven.

Afbeelding
Ons Raadhuis Foto: Martin Slijper

Door: Mediapartner Studio Rheden