VVD wil opvang vluchtelingen Oekraïne in Velp

AZC Velp Foto: Martin Slijper

– De Rhedense VVD wil weten of het toekomstige AZC aan de Arnhemsestraatweg 348 in Velp ook gebruikt kan worden voor de opvang van inwoners van Oekraïne die hun land ontvluchten. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders van Rheden of het mogelijk is om het pand met spoed is klaar te maken voor de vluchtelingen uit het land.

Veel Oekraïners slaan momenteel op de vlucht voor de oorlog die in hun land is uitgebroken. Ze proberen het land snel te verlaten. Veel mensen zijn slechts met een koffer met kleren vertrokken zonder doel. Ze wilden zo snel mogelijk weg uit het oorlogsgebied.

Diverse hulporganisaties zijn al druk bezig om hulp te organiseren. Stichting Vluchteling heeft bijvoorbeeld Giro 999 geopend en stelt direct een kwart miljoen beschikbaar om noodhulp te kunnen verlenen.

Zie ook: Zorgen en blijdschap: Velp gaat tijdelijk 130 vluchtelingen opvangen

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden