Trein ontruimd na afgaan rookbom, passagiers het perron op

De brandweer kwam ter plaatse

– Een trein die onderweg was van Zutphen naar Arnhem is zondagmiddag stilgezet en ontruimd, nadat er een rookbom afging op het toilet. Alle passagiers moesten daarom de trein uit ter hoogte van Dieren.

Naar schatting gaat het om dertig tot veertig passagiers, zegt een medewerker van NS tegen een videocorrespondent die ter plaatse is. De brandweer kwam naar het station en zorgde ervoor dat de trein werd geventileerd. De gele rook die enige tijd in de coupés hing kon daardoor weer wegtrekken.

De NS laat weten dat door inzet van hulpdiensten er tijdelijk geen treinen reden op het traject. Later kwam de vervoerder met een update dat er minder treinen reden tussen Dieren en Arnhem Centraal. Inmiddels is het treinverkeer weer hervat.