Huurhuis van Will staat al een half jaar in de steigers: ‘Het vreet me best wel op’

Will Verhoeven. Foto: Omroep Gelderland

– Will Verhoeven uit Velp is de wanhoop nabij. Zijn huurhuis zou zes weken in de steigers staan om opgeknapt te worden. Maar een half jaar later is er nog niets gebeurd, staan de steigers er nog steeds en is niet bekend wanneer er een eind aan de situatie komt.

In augustus vorig jaar worden bouwsteigers om het huis van Verhoeven en zijn buren gezet. De huurwoningen moeten duurzamer worden gemaakt: nieuwe voegen, nieuwe ramen, een nieuw dak. Maar tijdens het hakken van de voegen blijkt het voegwerk van een slechtere kwaliteit dan van tevoren ingeschat. De werkzaamheden worden stilgelegd.

Bekijk hier hoe het huis van Will er nu bij staat:

“Ik zit nu al een half jaar met uitgebikte muren en steigers om mijn huis. Zes weken vond ik nog wel te doen, maar we gaan richting de zeven maanden zonder uitzicht op een einddatum”, zegt Verhoeven.

‘Ik word er moe van’

Sinds de steigers er staan, kunnen de ramen in het huis maar op een klein kiertje. Brandveilig is het niet en een uitzicht hebben Will en zijn familie ook niet. Ook het huis binnenkomen valt niet mee: de steigers blokkeren de voor- en achterdeur.”

Afbeelding
Steigers rondom de woning in Velp Foto: Omroep Gelderland

We hebben een dochter met een baby van drie weken, maar we kunnen niet eens met de kinderwagen naar binnen”, zegt Will. Daarnaast is er overlast van stof en rommel die op de steigers is achtergelaten en staan spullen, die achter het huis in een serre stonden, nu in een schuur te beschimmelen.

“Het vreet me best wel op, ik word er moe van”, zegt Will. “Iedere dag kom ik thuis aangefietst en dan zit ik tegen die steigers aan te kijken. Het ontspant niet meer, het gaat niet meer. Er zullen mensen zijn die zeggen: ach, stel je niet aan, een paar van die dingen in je tuin. Maar het duurt al een half jaar en hoe lang nog voordat het voorbij is?”

‘Supervervelend’

De huizen van Will en zijn buren zijn van woningcorporatie Vivare. Die zegt het ‘supervervelend’ te vinden dat de steigers er al zo lang staan.

“Dat is nooit de bedoeling geweest. Soms verlopen de werkzaamheden niet zo soepel en duren ze langer. In dit geval bleek het voegwerk van een andere kwaliteit te zijn dan van tevoren ingeschat. Er is wel frequent contact met het gezin. Drie weken geleden hebben we nog alle afspraken gemaakt. Aanstaande woensdag komt een medewerker van Vivare langs om de huurders informatie te geven over het vervolg.”

De wooncorporatie kan nog niet aangeven hoe het probleem opgelost gaat worden en hoe lang het nog gaat duren.