Kentekenparkeren op straat in Arnhem

Parkeren Foto: Still: YouTube

– Wie regelmatig boodschappen gaat doen in Arnhem krijgt vanaf dinsdag 1 maart te maken met een andere manier van betalen bij het parkeren van de auto. De meeste mensen parkeren in de parkeergarages als ze Arnhem bezoeken. Maar dat kan ook in de stad zelf.

Daar leg je geen parkeerkaartje meer achter de voorruit want daar introduceert Arnhem het kentekenparkeren. U hoeft dan alleen bij de parkeerautomaat uw kenteken in te voeren en u hoe lang u wilt parkeren. Vervolgens rekent u af. Bekijk onderstaande video over het kentekenparkeren.

Makkelijker controleren

Ook de parkeerhandhaving wordt makkelijker, dat gebeurt vanaf april 2022 met een scanauto. Dat is een auto met speciale camera’s die via het scannen van kentekens snel kan controleren of er wel betaald is voor parkeerplekken. De privacy is gewaarborgd: bij het scannen van die kentekens geeft het systeem automatisch weer of er voor het opgevraagde kenteken betaald is. Het systeem kan geen persoonsgegevens zien.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden