Preventieve controle op bedrijventerrein De Beemd

Industrieterrein De Beemd Velp Foto: Martin Slijper

– Eind januari / begin februari was er een preventieve controle op bedrijventerrein De Beemd in Velp onder de naam project Theseus. Omgevingsdienst Regio Arnhem, politie, provincie Gelderland en vanuit Rheden twee BOA’s en een Wabo toezichthouder hebben ongeveer honderd ondernemers bezocht.

Project Theseus wil voorkomen dat bedrijventerreinen worden gebruikt voor illegale bewoning, louche ontmoetingsplaatsen en als dumpplek van chemisch en drugsafval.

De controle was om te kijken welke activiteiten er plaatsvinden en om gesprekken aan te gaan met de ondernemers. Het doel is om meer zicht te krijgen op het bedrijventerrein en de leegstaande panden. Daarnaast is er een veertigtal constateringen gedaan. Deze hadden vooral te maken met (onjuiste) KVK inschrijvingen, het bestemmingsplan, bouwbesluit of brandveiligheid.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik vind het belangrijk dat we contact houden met onze ondernemers in het algemeen maar zeker ook met de ondernemers op onze bedrijventerreinen. Daarom is het goed dat we ze regelmatig bezoeken en controleren of alles goed verloopt. “

Afbeelding
Industrieterrein De Beemd Velp Foto: Martin Slijper

“Zo houden we op onze bedrijventerreinen op peil en zien we ook of er zaken spelen die niet door de beugel kunnen. Ondernemers kunnen zelf ook verdachte situaties melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem 08007000. Zo helpen we elkaar om goed en veilig te kunnen ondernemen.”

Zie ook: Hennepkwekerij opgerold op industrieterrein in Velp

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden