Koninklijke onderscheiding voor Nelleke den Boer-Pinxter uit Velp

Koninklijke onderscheidingen Foto: Studio Rheden

– Nelleke den Boer-Pinxter uit Velp heeft woensdagavond een Koninklijke onderscheiding gekregen van Burgemeester Carol van Eert in ontmoetingscentrum De Paperclip. Ze is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zijne Majesteit de Koning heeft Nelleke Den Boer-Pinxter benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat ze zich al ruim 24 jaar inzet voor de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Als secretaris, schrijver, redacteur, vormgever, hoofdredacteur, gids en maker van specials.

Voor de gemeenten Rheden en Rozendaal schreef ze maar liefst 62 artikelen over erfgoedzaken.

Daarnaast stimuleert zij andere mensen ook om onderzoek te doen naar of het schrijven over erfgoedzaken in alle dorpen van de beide gemeenten. Voor de Open Monumentendag Rheden en Rozendaal heeft zij ruim 10 jaar lang programma’s gemaakt en veel privé-monumenten voor bezichtiging open gekregen. Veel bezoekers uit het hele land hebben hier van kunnen (mee-)genieten.

In Museum Bronbeek zette Nelleke den Boer-Pinxter zich 5 jaar lang in als gids, zowel in het museum als in de tuinen. Voor de Stichting Velp voor Oranje zijn bijzondere projecten over het Koninklijk Huis / de Oranjes, mede dankzij haar betrokkenheid en doorzettingsvermogen bedacht en succesvol uitgevoerd.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden