Luchtalarm ook in Rheden en Rozendaal ondanks oorlog Oekraïne

luchtalarm Foto: Pixabay

– Maandag om 12 uur is er weer een maandelijkse test met het luchtalarm. De test gaat volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid ook in Rheden en Rozendaal gewoon door, ook nu het oorlog is in Oekraïne.

De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval, zo meldt de Rijksoverheid.

“Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven. ”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden