Gemeente Rheden geeft ook in 2022 waardecheques ‘Ik buurt mee!’

Ik buurt mee Foto: Studio Rheden

– ‘Ik buurt mee’ was de afgelopen twee jaar een groot succes. Veel inwoners uit de gemeente Rheden hebben daar gebruik van gemaakt. Ze hebben zelf een initiatief opgezet of een waardecheque gedoneerd. En daarom gaat gemeente Rheden ook in 2022 verder met ‘Ik buurt mee’.

Het platform voor inwonersinitiatieven van gemeente Rheden gaat nu het derde jaar in. De afgelopen twee jaar zijn er door inwoners meer dan 200 initiatieven aangemeld.

Meld uw initiatief aan

Rheden vraag nu al aan de inwoners een goede ideeën door te geven op www.ikbuurtmee.nl. Denk eens aan een burendag om elkaar beter te leren kennen of de buurt samen op te knappen. Of een sportieve dag voor de buurtkinderen of iets gezelligs voor senioren.

Nieuwe ronde start op 15 april

Vrijdag 15 april valt de nieuwe ‘Ik buurt mee!’- waardecheque ter waarde van 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de deurmat. Deze cheque kan tot en met 28 mei aan een initiatief naar keuze worden gedoneerd of geactiveerd. Als de waardecheque is geactiveerd, kan de 7,50 ook na 28 mei aan een buurtinitiatief worden gedoneerd.

Wethouder Marc Budel: “Sinds 25 februari zijn zo goed als alle coronamaatregelen opgeheven. Dat is goed nieuws voor het inzamelen van de cheques. Dat kan weer volop door de deuren langs te gaan in de buurt of cheques in te zamelen via een winkel of supermarkt. Ook voor de inwonersinitiatieven van Ik buurt mee! zijn de mogelijkheden weer ruimer om elkaar eindelijk weer fysiek te kunnen ontmoeten. Een mooie ontwikkeling waar we allemaal blij van worden. Tot nu toe doet 1 op de 3 huishoudens al mee. Ik verwacht in deze tijd zonder veel beperkingen een nog hogere deelname!”

Door: Mediapartner Studio Rheden