‘Bijna 1 miljoen euro door man witgewassen’

De man stortte in vijf jaar tijd bijna een miljoen euro op de bank. Foto: ANP

– Een 47-jarige man uit Rheden is aangehouden op verdenking van witwassen. Hij stortte in vijf jaar tijd bijna een miljoen euro op zijn bankrekeningen, zonder dat hij de herkomst van dat geld kan verklaren.

De FIOD doorzocht maandag zijn woning in Rheden en twee opslagboxen in Arnhem en Lunteren. Daar vond de opsporingsdienst van de Belastingdienst in totaal 92.250 euro aan contanten. Dat geld is in beslag genomen, evenals de administratie.

Witwaspraktijken

De FIOD kwam de man op het spoor omdat hij tussen februari 2017 en afgelopen januari ruim 950.000 euro aan contact geld op de bank heeft gezet. Hij gebruikte daarbij rekeningen bij verschillende banken.

De Rhedenaar nam ook grote bedragen contant op. Hij heeft volgens de FIOD geen inkomen dat bij deze grote stortingen en geldopnamen past. Het opsporingsteam doet nog onderzoek naar de herkomst van het geld, maar gaat uit van witwaspraktijken.