Rheden gaat inwoners met schulden beter helpen

Wethouder Gea Hofstede Foto: Rheden

– De gemeente Rheden heeft afspraken gemaakt met de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, schuldeisers en incassobureaus. Hierdoor is het mogelijk om inwoners met hoge schulden beter te helpen en krijgen ze een schuldenvrije toekomst sneller in zicht.

Collectief Schuldregelen
Wanneer een inwoner met schulden bij de gemeente aanklopt, gaat de gemeente met alle schuldeisers in overleg om een oplossing voor de schulden te vinden. Op dit moment kan dit soms lang duren, omdat alle schuldeisers akkoord moeten gaan voordat de regeling kan starten.

Door de overeenkomst ‘Collectief Schuldregelen’, kan de gemeente afspraken maken met grote schuldeisers om automatisch goedkeuring te geven op een voorstel. Dit zijn onder andere zorgverzekeraars, energiemaatschappijen en grote webwinkels.

Wethouder Gea Hofstede: “Heel vaak blijven mensen met schulden hiermee uit schaamte lang doorlopen. En ik heb al vaker gezegd dat mensen zich écht niet hoeven te schamen. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe beter we je kunnen helpen. En deze afspraak met de NVVK is een prachtige stap om te zorgen dat mensen hun (financiële) leven weer sneller op orde krijgen!”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden