Drukke zondag voor brandweer Rheden

Katje in boom Foto: Brandweer Rheden

– De brandweer van Rheden had het zondag druk. Aan het einde van de dag moest de brandweer uitrukken voor een diertje wat in de problemen was geraakt in de Wethouder Winterinkstraat. Daar zat een kat hoog in de boom. Met hulp van de hoogwerker van brandweer Arnhem lukte het de kat uit de boom te krijgen.

En aan het begin van de avond moesten de vrijwilligers uitrukken voor een schoorsteenbrand aan de Waldeck Limpurglaan in De Steeg.

Bij aankomst heeft de brandweer samen met de hoogwerker van de brandweer uit Dieren de schoorsteen geveegd. Na een kleine 2 uur waren ze weer terug op de kazerne.

Hinder van geparkeerde auto’s

Tijdens het aanrijden ondervond de brandweer opnieuw weer veel hinder van geparkeerde auto’s. De brandweer blijft het vragen, want het kan ook verkeerd aflopen. “Let alstublieft op waar u uw auto parkeert en houd altijd rekening met de hulpdiensten!”

Afbeelding
Schoorsteenbrand De Steeg Foto: Brandweer Rheden

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden