Jochem van Gelder adopteert eerstgeboren lammetje

Rhedense Schaapskudde. Foto: Studio Rheden

– Dit jaar zijn er in Rheden 148 lammetjes geboren. Dat zijn 77 rammetjes en 71 ooitjes. De lammetjes gaan in april weer enkele uurtjes mee de hei op, maar tijdens de openingsdagen, die na twee jaar weer mogelijk zijn, zijn ze ook al in de wei te vinden. En Jochem van Gelder adopteert ook het eerstgeboren lammetje.

Tot en met 30 april 2022 is de Rhedense Schaapskooi meerdere dagen per week open voor de symbolisch adoptie van de lammetjes. Dit houdt in dat iedereen tijdens de openingstijden een lammetje kan uitzoeken om voor 25 euro te adopteren.

Dit kan overigens ook online op adoptie.schaapskudde.nl. Wie een lammetje uitzoekt, krijgt per post of per e-mail een geboorteakte met foto van het geadopteerde lammetje.

Jochem van Gelder

Jochem van Gelder komt op vrijdag 18 maart om 14.00 uur het eerstgeboren lammetje (geboren op 31 januari) adopteren. Bezoekers zijn dan ook welkom.

Lammetjesdag

Zondag 27 maart 2022 tussen 10.30 en 16:00 uur is (voor het eerst sinds 2019) is het weer traditioneel Lammetjesdag. Dit jaar is er natuurlijk voor jong en oud van alles te doen.

Bij de Rhedense Schaapskooi worden dan diverse activiteiten gehouden, zoals een kleine markt, circusworkshops en spelletjes voor de kinderen. En de clowns zullen de kinderen vermaken. Ook is het Rhedens Fanfare Corps aanwezig en zijn er demonstraties schapen drijven met herdershonden.