Jelte Kolkman is het jongste raadslid van Nederland

Jelte Kolkman Foto: Martin Slijper

– Jelte Kolkman uit Rheden is de nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD in Rheden. Bijna twee weken geleden werd hij 18 jaar. Kolkman, die nog steeds op school zit, is nu het jongste raadslid van Nederland.

Kolkman: “Na een spannende verkiezingstijd is het echt een eer om nu gekozen te zijn als raadslid voor Rheden. Ik kan niet omschrijven hoeveel energie en zin ik heb om me komende jaren in te gaan zetten voor onze prachtige gemeente.

 

Hiernaast ben ik blij dat ik eindelijk de kans krijg echt de stem van een groot aantal jongeren te laten horen, want ik doe dit niet voor mezelf maar voor ons als jongeren.

 

Aan iedereen die op de VVD heeft gestemd, enorm bedankt! Ik en de rest van het team gaan ons echt hard maken zodat al de 7 dorpen nog beter wordt dan dat ze nu al zijn.”

Kolkman zit op dit moment in 6 vwo op Het Rhedens in Dieren. Daarna wil hij bestuurskunde studeren. En in zijn vrije tijd werkt hij nog bij pannenkoekenrestaurant Strijland in Rheden in de keuken en achter de bar.

Voor de VVD wil de 18-jarige zich de komende vier jaar inzetten voor de jongeren in de gemeente. Daarnaast wil hij zich inzetten voor het klimaat en emancipatie. Hij vindt het belangrijk om de verbinding tussen meerdere generaties te zoeken.

In Rheden was de 27-jarige Thomas Eskes van de GPR Burgerbelangen tot nu toe het jongste raadslid.

Kolkman feliciteren kan via Facebook.

 

Afbeelding

Jelte Kolkman Foto: Martin Slijper

 

 

 

Maak hier kennis met Jelte

 

 

 

 

 

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden