Velpenaren overhandigen handtekeningen en starten pilot ‘Beekhuizen 30’

Start pilot 'Beekhuizen 30' Foto: Martin Slijper

– Wethouder Gea Hofstede heeft maandagmiddag in Velp 255 handtekeningen in ontvangst genomen die de buurt de afgelopen maanden heeft ingezameld voor een grotere verkeersveiligheid en minder verkeersoverlast in de buurt. Meer dan 75% van de bewoners heeft deze petitie ondertekend.

Deze petitie is de basis van de pilot “Beekhuizen 30“. Het doel is om ervoor te zorgen dat het verkeer in de wijk Beekhuizen niet harder kan rijden dan 30 km per uur.

De omwonenden, verenigd in Belang Beekhuizen, hebben steeds meer last van het verkeer. Dit komt volgens de bewoners door steeds meer mensen die de Posbank bezoeken.

Daarnaast hebben bewoners rondom de Beekhuizenseweg, de Den Bruijl en de Alteveerselaan ook last van busjes van de hondenuitlaatservice die steeds af en aan rijden. En ze zien ook steeds meer toeleveranciers langs rijden voor bedrijven in de buurt zoals een camping, een hotel, een restaurant en sportclubs.

Bloembakken
Sascha Pasman: “We gaan geld ophalen voor de plaatsing van bloembakken op de weg in een aantal straten van de wijk met de ik-buurt-mee cheques.” Daarnaast hopen bewoners uit de buurt op andere maatregelen, zoals eenrichtingverkeer en/of drempels.

Herhaling 30 km
Naast de handtekeningen heeft verkeerswethouder Gea Hofstede maandag ook een verkeersbord op de kruising Den Bruijl – Thijsselaan ‘onthult’ met de tekst ’30 km herhaling’ als start van de pilot.

Afbeelding
starten pilot ‘Beekhuizen 30’ Foto: Martin Slijper

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden