Jelte (18) zit op school én straks in de gemeenteraad

Jelte Kolkman. Foto: Omroep Gelderland

– Jelte Kolkman is 18 jaar jong en mag zich sinds woensdag naar verluidt het jongst raadslid van Nederland noemen. En daar is hij blij mee, blijkt een dag na de gemeenteraadsverkiezingen, als hij gewoon weer op school zit.

“Het normale leven gaat natuurlijk ook gewoon door”, zegt Jelte vanuit de schoolbanken van Het Rhedens in Dieren. Hij stond op plek twee van de VVD-lijst in Rheden. De partij scoorde vier zetels en daarvan is er dus eentje voor Jelte.

Ook nog pannenkoekenbakker

“Het is gelukkig goed te combineren, maar het is wel hard werken”, zegt hij over zijn ‘duo-baan’ als scholier en raadslid. “Ik heb gelukkig vrienden en familie en het team van de VVD die mij altijd in de gaten houden.” Een bijbaantje als pannenkoekenbakker heeft hij trouwens óók nog.

Naar eigen zeggen wil het jonge raadslid in Rheden het ‘geluid voor en door jongeren laten horen’.

Bekijk hieronder wat hij nog meer te zeggen heeft: