Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen in Rheden en Rozendaal

Stembureau. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert maakte woensdagavond de voorlopige verkiezingsuitslag op partijniveau bekend. Dit gebeurde tijdens de verkiezingsavond in Het Rhedens in Dieren. De uitslag in Rheden: GroenLinks 5, VVD 4, PvdA 4, D66 4, GPR Burgerbelangen 4, CDA 3, Volkspartij Politiek Rheden 2 en ChristenUnie 1 zetel.

Het opkomstpercentage is dit jaar: 51,58% in de gemeente Rheden. In totaal hebben 18469 van de 35809 stemgerechtigden gestemd via 26 stembureaus in de gemeente Rheden.

Uitslag Rheden – Foto: Gemeente Rheden

GroenLinks was dit jaar de grote winnaar in Rheden. Van alle stemmen waren er 49 stemmen ongeldig. Het aantal geldige stemmen stond op 18420, waarvan 58 blanco. De opkomst was 51,58%.

Op maandag 21 maart stelt burgemeester Carol van Eerst als hoofd stembureau de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 officieel vast.

Rozendaal

Rosendael ’74 is de grootste partij gebleven in Rozendaal met 4 zetels. PAK eindigde net als vier jaar geleden als tweede met 3 zetels. Beide partijen kregen meer stemmen dan vier jaar geleden. BGR heeft flink wat stemmen verloren en vertegenwoordigd nu nu twee zetels in de gemeenteraad.

Uitslag Rozendaal – Foto: Martin Slijper

.

Het opkomstpercentage in Rozendaal was 80 procent, vier jaar geleden ging 82,2 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus. Rosendael ’74 heeft een zetel gewonnen in de gemeenteraad van Rozendaal. PAK houdt er drie en BGR moet een zetel afstaan aan Rosendael ’74.

Herhaling

De avond van de gemeenteraadsverkiezingen vanuit Het Rhedens in Dieren was dit jaar ook live te volgen bij Studio Rheden op TV, online, Facebook en YouTube. Bekijk hieronder de complete uitzending terug.