A50 tussen Beekbergen en Waterberg dit weekend weer dicht

Afbeelding ter illustratie. Foto: ANP

– Ga je dit weekend de weg op? Rij dan niet op de automatische piloot, maar check van tevoren je route. De A50 van Apeldoorn naar Arnhem is namelijk ook dit weekend dicht, omdat het asfalt een opknapbeurt krijgt.

Het gaat om een stuk van zo’n 22 kilometer, tussen knooppunt Beekbergen en Waterberg. Wie van Apeldoorn naar Arnhem wil, moet dus flink omrijden. De officiële omleidingsroute gaat via de A1, A30 en A12. De andere kant op is de A50 wel open.

De weg is sinds vrijdagavond 20.00 uur afgesloten en dat duurt tot maandagochtend 05.30 uur. In het weekend hierna (1-4 april) is dit stuk snelweg voor het vijfde en laatste weekend dicht.

“Het asfalt is aan het einde van zijn levensduur. Asfalt wordt gebruikt, er gebeuren af en toe ongelukken. Dan raakt het asfalt beschadigd en wordt het gerepareerd. Dan krijg je weer vorst. Op enig moment is het klaar. Dat moment is nu aangebroken”, lichtte een woordvoerder van Rijkswaterstaat eerder al toe.

Logistiek en veiligheid

Het werk opdelen in stukjes zodat niet het hele stuk dicht moet, was geen optie, aldus de wegbeheerder. “Dat heeft te maken met de logistiek van de aannemer en de veiligheid voor de wegwerkers. We sluiten nu vijf weekenden 22 kilometer af en dan wordt er elk weekend op verschillende stukken gewerkt. De tijd die we dan hebben, wordt zo maximaal mogelijk benut om de hinder zo beperkt mogelijk te laten zijn.”

Andere kant in augustus

Na deze vijf weekenden is het werk nog niet klaar. In augustus is de andere kant aan de beurt. Dan is de snelweg van Arnhem naar Apeldoorn dicht tussen 5 en 22 augustus. “Daarvoor gaat de weg dus zestien dagen achter elkaar dicht.” In september en oktober volgen er dan nog een paar weekendafsluitingen van de A50, in de richting van Arnhem. “Dan zijn we een goed half jaar verder, maar dan ligt de A50 er weer goed bij.”