Glasvezel in Velp is dichterbij dan ooit in Velp

Glasvezel Delta in kringloopwinkel Velp. Foto: Martin Slijper

– Delta Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Velp. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 18 mei 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in het dorp.

Delta Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Velp. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 18 mei 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in het dorp.

Oorspronkelijk zou KPN glasvezel in de gemeente Rheden gaan aanleggen. KPN en de gemeente hebben een jaar lang gepraat maar zijn er niet uitgekomen. Nu heeft het bedrijf Delta Fiber Netwerk het initiatief genomen en dat wordt door veel mensen gewaardeerd.

Delta Fiber Netwerk maakt grote stappen. In Ellecom is begin maart al de eerste schop in de grond gezet door Delta Fiber Netwerk. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Ellecom gaat hiermee definitief van start.

Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt.

Glasvezel in de grond

De aanleg van het glasvezelnetwerk en de graafwerkzaamheden in Ellecom zijn door Delta Fiber Netwerk uitbesteed aan BAM Telecom. Inmiddels hebben al zo’n 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van Delta Fiber. Het bedrijf wil 2 miljoen aansluitingen hebben in 2025.

Glasvezel Informatiepunt Velp

Delta Fiber Netwerk heeft ook een Glasvezel Informatiepunt geopend aan de Emmastraat 37a in Velp. Inwoners van Velp kunnen hier terecht met vragen over de glasvezelcampagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Vier informatieavonden

Daarnaast worden er informatieavonden gehouden op 6, 7, 14 en 19 april in Velp om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning. Inwoners zijn welkom vanaf 19.00 uur op 6 en 14 april bij Ontmoetingscentrum De Paperclip aan de Eiberstraat 16.

Daarnaast zijn er nog twee informatieavonden op 7 en 19 april vanaf 19.00 uur bij Trefpunt De Elleboog aan de Nieuw-Schoonoord 2 in Velp.

Glasvezel Delta in kringloopwinkel Velp – Foto: Martin Slijper