WK volleybal komt eraan, Rheden wordt gastgemeente voor Japan

Volleybal. Foto: Pixabay

– De loting voor het WK Volleybal Dames 2022 is bekend. Rheden kan zich nu klaar maken voor de komst en de wedstrijden van de Japanse dames. Rheden is namelijk ook gastgemeente voor het Japanse Volleybalteam. Fletcher Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom is hun thuisbasis.

De komende maanden start een vol programma van WK side-events waarbij het land Japan zeker in de schijnwerpers zal staan en daarnaast is er ook volop aandacht voor gezondheid.

Het WK Volleybal Dames vindt plaats van 23 september tot en met 15 oktober 2022 in Nederland en Polen. De poulewedstrijden en de finale worden afgewerkt in het Gelredome Arnhem.

Dertig Gelderse gemeenten zijn officieel ‘Host-Gemeente’ en verwelkomen een deelnemend land. Rheden host Japan, een land in het internationale volleybal dat ver kan komen.

Inmiddels is bekend tegen wie Japan uitkomt en wanneer ze spelen. Japan zit in poule D samen met Brazilië, China, Colombia, Argentinië en Tsjechië. Dat betekent dat zij ook de voorrondes in Nederland spelen. De definitieve speeldata en tijden zijn over twee weken bekend.

Wethouder Sport Marc Budel: “We gaan de Japanse speelsters met open armen ontvangen en extra aanmoedigen. Onze droomfinale is natuurlijk Nederland-Japan! Het WK Volleybal is een mega-evenement met miljoenen kijkers. We zijn als gemeente vereerd dat we door het hosten van Japan hier aan mee kunnen doen en we samen met lokale verenigingen, ondernemers en betrokken inwoners prachtige side-events kunnen neerzetten. Zo plukken de dorpen in de gemeente de vruchten van een wereldwijd topsport evenement.”