Dit nieuwe ijssmaakje is bijna niet te raden

De smaak laat zich niet heel makkelijk raden. Foto: Omroep Gelderland

– Als het kwik stijgt, doen ijssalons goede zaken. Tot zover niks nieuws. Wél nieuw is een smaak die te vinden is in de vitrines van een ijssalon in Velp. Al laat die smaak zich niet heel makkelijk raden, blijkt als Omroep Gelderland de proef op de som neemt.

Geel en zwart was het ijs dat een Arnhemse ijsverkoper vier jaar geleden verkocht ter gelegenheid van de bekerfinale Vitesse-AZ, maar paars is het nieuwe smaakje in Velp. Het maakt het raden om welke smaak het precies gaat tot een flinke opgave. Amandelen en champagne komen als wilde gokken voorbij, vanille gaat ook over de tong.

We verklappen het maar vast: in Velp is zoete aardappelijs te krijgen.

En zo reageren de fijnproevers op straat: