Informateur Ronald Paping maakt uitslag informatieproces bekend

Stembureau. Foto: Martin Slijper

– De definitieve uitslag en de zetelverdeling van de gemeenteraadsverkiezing in Rheden is bekend. Het is duidelijk wie de volksvertegenwoordigers voor de aankomende vier jaar worden. GroenLinks heeft Ronald Paping daarna voorgedragen als informateur.

GroenLinks, de partij van Tim Endeveld, wist namelijk als winnaar met vijf zetels te bemachtigen. Paping kreeg van GroenLinks daarom de opdracht om de meest passende en gedragen bestuursvorm voor Rheden te onderzoeken. Paping is momenteel aftredend wethouder in Arnhem.

Informateur Ronald Paping raad aan een formatie te starten met het verkennen van een coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en ChristenUnie en eventueel als het breder moet met GPRB er bij. 2. Geen Raadsakkoord maar een akkoord op hoofdlijnen met een Raadsagenda waarin zaken worden nog niet vooraf worden geregeld.

Bekijk hier of hier het verslag van informateur Ronald Paping over het informatieproces (PDF, 326 kB)