Visboer Koelewijn uit Rheden na 50 jaar met pensioen

Koelewijn. Foto: Martin Slijper

– Veel mensen uit Rheden kennen hem al jaren, visboer Jan Koelewijn. Afgelopen vrijdag ging Jan officieel met pensioen en zijn zoon Thijs Koelewijn neemt zijn plek over. Jan heeft dan meer dan 50 jaar in weer en wind elke donderdag de rit gemaakt van Spakenburg tot Rheden.

Klanten kunnen overigens nog wel afscheid nemen van Jan Koelewijn. Hij hoopt nog wel gezond te blijven om af en toe in te kunnen vallen en de vaste klanten zo nog te zien.

Familiebedrijf

Het familiebedrijf startte 60 jaar geleden. Toen begon opa Hendrik Koelewijn al met de verkoop van vis in Rheden op zijn vaste standplaats bij de Speelgoedwinkel Janssen. Bij de garagedeuren van deze winkel mocht hij zijn handel verkopen.

Jan Koelewijn nam de zaak van zijn vader Hendrik over. Koelewijn kreeg later van de gemeente een nieuwe standplaats bij ‘Ons Huis’. Jaren later kwam daar de zaterdagmarkt op het plein aan de Groenestraat beschikbaar.

Koelewijn – Foto: Martin Slijper

Thijs Koelewijn, de zoon van Jan, neemt zijn plek over. En hij maakt meteen een frisse start want ongeveer gelijk met het pensioen van zijn vader neemt hij ook een nieuwe verkoopwagen in bedrijf. De oude wagen heeft inmiddels 500.000 km gelopen gelopen.

Rheden

Klanten uit de omgeving van Rheden, De Steeg en zelfs Lathum zien hem graag komen. De visboer is elke donderdagochtend van 09:30 tot 13:30 en zaterdag van 09:30 tot 16:00 te vinden op het plein aan de Groenestraat in Rheden.

Velp

Het familiebedrijf Koelewijn heeft overigens nog een viswagen in de gemeente Rheden rijden. Zijn kleinkinderen zijn wekelijks te vinden op het Churchillplein in Velp en soms ook in Rheden.

Koelewijn – Foto: Martin Slijper